Tuesday, January 18, 2011

Random Things About Me

Posted by mamawafiq at 2:35 PM 5 comments
Alamak.... kne TAG ngn najwa lak arie ni.... nak buat ke x erk??? najwa... mamawafiq kne buat ke TAG ni???? wajib ke??? xpe la.. utk xnk bagi najwa nangis sambil guling-guling mamawafiq akan buat jugak TAG ni.. najwa jgn nangis erk...buruk tau kalau najwa nangis... 

ok.... chk betul² erk najwa.. cukup x 25...

♥ suke warna merah cz merah ni buatkan aku rase yakin....
♥ suke main games kat hp... so tiap kali beli hp baru perkara pertama mesti nk download games
♥ suke wt themes hp sendiri xspecially hp nokia la leh wt mcm²
♥ suke hp sony ericsson walaupun sekarang pakai hp nokia.. en. asben punye
♥ suke makan laksa tambah kicap
♥ suke milo ais kedai mamak... best oooo
♥ sgt susah nk tido.. klu malam tu tgk en. asben dan lena d ulik intan, wafiq dan tunggang terbalik tapi aku terkulat² lagi...
♥ masa nk tido mesti kne goyang kaki kalau x... xleh lelap...
♥ suke masak tapi selalu ketandusan idea nk masak ape...
♥ suke belek muke kat cermin.. tapi muke xberubah pun, dok camtu gak..
♥ suke tgk org make up... yg cantik la bukan yg macam hantu kubur tu.. tapi aku xpandai make up..
♥ cepat naik angin tapi cepat ok balik...
♥ mudah mesra tapi tgk pada org jugak.... kalau org yg memulakan dulu.. xreti nk tegur org yg xkenal...
♥ sgt suke bile en. asben ajak makan kt luar.. xyah masak... tapi jadi sedih bile ajak makan kat tpt yg bukan feberet aku...
♥ sgt pandai menyimpan perasaan.. kengkadang en. asben xperasan pun yg isterinye kecik atie... huhuhu xmemahami betul la die ni kan...
♥ suke makan seafood bukan siput k tapi jarang² dapat cz bile fkrkan kos... hehehe
♥ suke amik gambar tapi xsuke simpan.. hehehe camne tu??
♥ suke g shopping n window shopping tapi en. asben xsuke... huhuhu
♥ suke main internet... kalau dapat layan internet  sehari suntuk pun xpe, xjadi keje lain dah...
♥ suke t-shirt or baju kaler itam.. leh nampak kurus sikit..
♥ tangan bocor.... boros.. xreti berjimat.... en asben terpaksa jadi akauntan utk aku, terbalik lak... hehehe
♥ xsuke org yg bermuka² or talam 2 muka, tergedik², manja terlebih² dalam erti kata lain mengada², xreti jg perasaan org lain atau sama cam mulut longkang serta yg seangkatan dgnnya..
♥ suke melancong n melencong (shopping) hahaha...
♥ suke suasana yg aman n nyaman... cam laut n air terjun.. tapi bile g tpt² camni suke fkr yg bukan²..
♥ sgt teringin nk g pulau² kat malaysia ni... walaupun xreti berenang....


okes... dah cukup 25 perkara... cukup x najwa.. tolong kire erk... nk TAG orang² nie..

Ayu
Yana

dan aku TAG sume follower aku.. xlarat la nk listkan sume...

Friday, January 14, 2011

Setuju x kalau fesbuk di TUTUP?????

Posted by mamawafiq at 12:19 PM 3 comments
mana² aku g mesti ade je org citer pasal owner fesbuk nk tutup akaun fesbuk... so nk tau gak la.. pendapat kengkawan sume.. korang setuju ke klu fesbuk ni ditutup... owner die bg alasan dia dah xlarat nk handle fesbuk lagi... 
Aku??? xkisah kot klu 'benda lah" ni nk tutup cz xde la gile sgt ngn fb ni... maklum la kat opis fb kne blok ade aku layan je... xde la 24 jam mengadap bende ni... kira aku bagi 50-50 la undi aku untuk kes penutupan fb ni... bukan ape... aku akui fesbuk ni ade byk kebaikan tapi byk gak keburukannye... di ingatkan keburukan tu bukan dari owner fb tau.. keburukan tu dari pengguna fb..
tgk cam katun kat atas ni... main fb sampai lupe kerje.. bile dah jadi camni.. nk salahkan sape?? bos ke ???
 bukan setakat anak muda.. sape yg kire die muda angkat tangan!!! mokcik².. pokcik².. atok².. nenek² sume dah ade akaun fb... mokcik-pokcik tu dgn alasan leh sembang ngn anak buah n sedara mara ngn terpisah jauh.. n atok nenek ngn alasan nk tgk gambar anak² cucu² yang jarang balik kg...
ni.. korg nilai la sendiri ape masalah minah ni...
bagi korang.. perlu ke bende camni kite bincang kat fb??
mamat ni... suatu ketika dulu sgt popular ngn statement² camni... dan utk pengetahuan korang akaun fb die, die dh close...
 budak ni punye status pun buat org lain PANASS gak... tapi org yg reply pun leh tahan gak bahasanye
ingatkan dah abis... rupanya ade lagi yg budak ni x puashati...
ni last entry budak ni... aku xtahu ape dah jadi ngn budak ni.. n aku xpasti die ni betul² minta maaf or atas desakan org lain...
nape korang create camni... sian kat korg kan.. korang beria² xpuashati... sampai camni... ape yg korang dapat??? die dapat gak la berpuluh² ribu...
juri xbodoh la... ni juara lagu k... pemilihan berdasarkan lirik lagu k.. persembahan jatuh tempat ke-2.. so.. fikir² kan la....
byk betul disalah guna oleh bebudak zaman skrg ni... tapi aku dah malas nk cari salah dorg pasal benda ni... semalam aku dgr hotfm.. dorg bincang pasal ni la, ade sorg pendengar tu bagi sms, dia cakap xsetuju kalau fb ni ditutup cz dia cakap fb ni la tempat die luahkan perasaan.. lebih kurang cam dairy la... then FBI cakap.. kelakar kan... dia bagi dairy die sume org boleh baca.. hehehe..sebab tu aku putuskan utk tidak mempunyai dairy selama-lamanya...

Wednesday, January 12, 2011

wei budak!!! ape masalah ko ni???

Posted by mamawafiq at 5:27 PM 6 comments
aku punye psal la nk buat ape?? aku bukan kaco ko, bukan kaco periuk nasi ko... so ko xyah la nk sibuk² hal aku.... ko jaga je la kain ko sendiri xyah la nk selak² kain aku yg mahal ni... aku tahu ko jeles ngn aku kan.. maklum la kain aku cantik n mahal...hahaha....  xmacam kain ko yg xterjaga tu.. so sedar² diri la sikit... 
lagi satu aku nk tanye kat ko... selama ni, ade ke aku cuit² ko, ade ke aku jeling² ko.. jeling pun aku xhingin tambahan nk cuit.. tolong la.... xde kan??? so faham² je la k.. aku mmg xberminat nk bermesra ngn org cam ko... ok... titik.. xmau cakap byk... tlg jgn amik tau pasal aku....

Thursday, January 6, 2011

"Bloglist Istimewa untuk Blogger Baru"

Posted by mamawafiq at 5:14 PM 0 comments
Baru ni la aku berkesempatan nk selesaikan TAG dari Yana a.k.a mama-dhia.. sori erk yana.... cek bz sgt la cam perdana menteri..Aku dah tgk syarat² utk menyertai program ni... program ke org cakap benda alah ni.. ahh.. xkisah la.. dan ternyata aku tersangat la menepati ciri² yg dikehendaki.. hehehe..
Bercakap pasal traffic light ni.. dah mcm² dah aku buat tapi xberbaloi² jugak.. jeles tgk traffic org lain, ade yg mencecah berbilion²... kengkadang terlintas jugak dalam hati.... bile la traffic aku nk jadi cam dorang ni... nk kate xping blog... hari² ping.. klu bole setiap saat nk ping blog.. melampau sungguh hajat aku ni... tapi camtu gak hasilnye.. huhuhu...

antara syarat²nya memerlukan follower kurang dari 300  - follower aku bukan kurang dari 300 malahan kurang dari 30 orang.. hehehe..

kepada sesiapa yg nak menurut jejak aku... cuba klik kat SINI... 

dan akhir kata... Saya sgt meminati dunia blogger dan tidak sombong serta ramah tamah... hehehe

TQ menganjur.. jasamu dikenang...

Dan.. aku dgn berbesar hati nk TAG 3 org member aku... rajin²kan la tangan korang wat TAG aku ni erkk....


Monday, January 3, 2011

3 Idiots

Posted by mamawafiq at 1:19 PM 8 comments
Citer yg bagi aku mmg best.. kelakar n ade sedikit touching…
Mengisahkan tentang 3 org sahabat baik, Ranchoddas Shaymaldas Chajaad (Aamir Khan), Farhan (Madhavan) dan Raju (Sharman Joshibelajar di salah sebuah kolej kejuruteraan yg terkenal iaitu Imperial College of Engineering (ICE).. Rancho merupakan seorang pejar yg cerdik, bijak dan mempunyai cara tersendiri dalam menjalani hidup.. Sikap selambe dan pelik Rancho membuatkan Viru Sahastrabuddhe (Boman Irani) aka virus tidak menyukainya (nama virus diberi kerana sikapnye semacam virus yg boleh membawa maut)..
Disebakan dimenyukai Rancho berbagai² cara virus lakukan utk menyingkirkan Rancho dari kolej termasuk lah kenakan kawan²nya (Farhan dan Raju) dan berbagai² adegan lucu yg dapat kita lihat dalam usaha virus nk kenakan budak 3 org ni dan byk jugak budak 3 org ni kenakan virus balik sebenarnya…
Dalam badge dorg ade sorg student tu nama dia Chatur Ramalingam.. Dia ni la pesaing Rancho.. die mmg cukup anti ngn budak 3 org ni teruatamanya Rancho.. Chatur aka silencer ni seorg student yg boleh tahan  bijak gak la.. selalu dapat no. 2 (bawah Rancho la).. tu yg buat die bengang kat rancho cz rancho selalu kalahkan die… Chatur ni cara belajar die menghafal bukan memahami.. mmg ape yg dia belajar die hafal sebijik² dari buku.. Chatur ni lahir kat luar Negara jadi bahasa hindi teruk sikit la…  Suatu hari dekan beri kepercayaan kat die bagi ucapan dihadapan menteri sempena Hari Guru… Die ni mmg xpandai bahasa hindi jadi die minta Pustakawan karangkan utk die.. die cakap n Pustakawan tu tulis… Dah siap teks tu budak 3 org ni pun buat panggilan kononnya ade org nk cakap ngn Chatur dan bagi tau Pustakawan dekan nk jumpe… dalam masa tu dorg edit teks chatur.. beberapa perkataan  dorg dah tukar seperti keajaiban : merogol… masa chatur bagi ucapan tu mmg kelakar giler arr…
Ade satu adegan tu budak 3 org ni lapar… pastu dorg ternampak ade majlis kawen… dorg pun pegi la sana buatAde satu adegan tu budak 3 org ni lapar… pastu dorg ternampak ade majlis kawen… dorg pun pegi la sana buat² cam dorg ni tetamu yg dijemput.. Tanpa dorg sedari umah tu sebenarnya umah virus dan itu perkahwinan anak sulong virus.. dank at sini juga la bermulanya perkenalan Rancho ngn Pia (Kareena Kapoor) anak bongsu virus….
 Jom la kite saksikan citer ni.. mmg x rugi la tgk… aku layan citer nk kat Astro Channel Fiesta ptg semalam…


 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez