Saturday, November 2, 2013

Toyol Kepala Hitam II

Posted by mamawafiq at 1:34 PM 0 comments

Kes toyol kepala hitam tu xsettle lagi... tp mcm2 pulak jadinye... ade yg terasa hati lak... pelik kan... xde sape nk tuduh2... xde bukti kan...

Tp aku pelik gak ngn brader ni... start dari kes tu... die cam glabah bewak lak... statement lak berubah2... ek.. nape ek.. xde sape pun tuduh die tp die lak yg mengelabah...

Kitaorg cuma citer pasal door access... door access bilik mel n secara jujurnya door access brader tu pun kitaorg tgk la cz dia salah seorg yg masuk bilik tu..

Die sounds aku ngn akak opis tu yg xtahan... die ckp kitaorg tuduh die... dh dh keje 27 tahun n nama die bersih... jd dia xkan buat mcm ni... aku terkejut gak ... apehal lak ni... aku tanye.. nape ni bang... sape tuduh abang... xde sape tuduh abg... kitaorg cuma cakap je... sape2 yg masuk bilik tu... dia ckp die berani ckp depan al-quran... aku ckp.. xyah la sampai camtu... klu abg xbuat.. klu abg xsalah wt pe nk takut... tunggu je la dorg siasat...

Aku ingatkan kes dh settle... rupanya esok pagi dia dtg bawa result darah... tekanan darah dia naik... aik.. ape kne mengena lak... wt pe nk fkr sampai camtu klu xbuatkan... xde sapa dh berckp pasal tu dah td die yg bukak cerita.. adooiii ...

Friday, November 1, 2013

Toyol Kepala Hitam

Posted by mamawafiq at 4:57 PM 0 comments


Semalam kat opis aku ade Sambutan Hari Inovasi... Jadinye.... 1 dept kosong... ade yg joint koir... ade yg jadi usherer (salah sorg aku la tu.. hehehe)... n yg selebihnye jadi penonton la kan.. al-maklum la menteri datang.. (kelas sgt ke menteri tu.. hahaha)...

Pastu... lepas selepas majlis... ade acara berebut makanan lak... (mcm kebulur lak.. hahaha)... aku lagi sekali jadi bidan terjun... tolong agih2 makanan cz caterer cabut lari.. mau xcabut.. baru je letak 3 pax makanan.. terus kne serbu... hahaha... memang kelakar.. jadi aku la pulak kne ganti.. sampai tercabut name tag xperasan kne rempuh.. huhuhu...

lepas selasai acara berebut makanan tu aku naik atas... nasib baik sempat sorok kan 1 pax makanan.. klu x.. xmerasa la aku ni... sampai atas je dapat tau citer tergempar.. jeng.. jeng... jeng...

member aku... hp die n duit die hilang.. bukan sikit2 ok... RM700 ok... sian die... die duduk bilik mel... nak masuk bilik mel tu kne touch pass... jadi yg bole masuk situ cuma kakitangan je or yg ade pass... setelah check sistem door access.. detect 3 org yg ade masuk dlm bilik tu sepanjang ketiadaan org tadi... nama di rahsiakan...
yg 2 org tu masuk untuk pam susu.. n sorg lagi tu PAR...

Malas nak tuduh2... tp... syak tu ade tp xnk ckp ape2 lah... yg pastinye empunya diri dah pun buat report polis... sian die kan....


Wednesday, October 30, 2013

Ahli baru dalam family kami...

Posted by mamawafiq at 8:57 PM 0 comments

Seperti yg telah dijanjikan aku perkenalkan ahli baru dlm family kami... walaupun kenalkan agak lambat kan...

Td aku janji esok tp bosan2 post je la ari nie.. xsalah kan...

Malas nk tulis panjang2... memperkenalkan.....

Eryna Hana Farzana....

baru nk start ber'blog' semula...

Posted by mamawafiq at 5:32 PM 0 comments
Assalamualaikum...

Dah lama x ber'blog'... ni baru nak start balik... windu la pulak... actually byk benda nk share kat sini tapi asyik xberkesempatan je... asyik bz je... bz dgn mcm2 hal.... huhuhu..

Mesti ramai following blog ni dah lari kan.. huhuhu.... xpe... xpe... esok aku akan perkenalkan keluarga baru dalam family aku erk... "My Little Pricess".. tunguuuuu erkkk.... dah 10 bulan ok... hehehe

Friday, October 19, 2012

Mimpi Susukan Bayi....

Posted by mamawafiq at 12:48 PM 4 comments
Salam.....

2,3 hari yg lepas.... Aku ade mimpi... Susukan Bayi... Masa pas sedar dari mimpi tu aku xde la pulak rase ape2 tapi bile duduk sorg2 n berfikir....

       
emmmm.... kata org... mimpi susukan bayi ni ade kne mengena dengan gangguan Makluk Halus... Ye ke?.... Start dari tu aku mula rase xsenang duduk.... betul ke erk.. ke mainan tido je... tapi mimpi tu sgt jelas.....

Aku pun g la jumpe cik google... cari la maklumat2 yg bersangkutan or ade kne mengena.. nak percaya 100% x la tapi dalam hati ni tetap ade rase risau.... Dan hasil pencarian aku.... Ini yang aku jumpe.... dan aku jumpe artikel ni kat SINI...

TANDA- TANDA SESEORANG MEMILIKI SAKA

MAKNA SAKA

Saka adalah jin yang berada dalam tubuh manusia yang sudah sekian lama hingga menjadi sebati dengan manusia itu. Ini berlaku sama ada seseorang itu tahu atau tidak, kerana ia datang dari keturunannya. Kemungkinan ilmu ini telah dipelajari oleh nenek- moyangnya dahulu. Boleh jadi Jin itu sendiri yang memilih untuk mendampingi keturunannya yang dia kehendaki tersebut ditinggalkan oleh nenek moyang pembawa saka apabila mereka telah meninggal dunia. semasa mereka hidup, mereka telah berkawan  dan membela jin-jin tersebut yang dikenali dengan pelbagai nama. Jin yang dijadikan khadam oleh nenek moyang inilah akhirnya menjadi saka yang diperturunkan dari ayah kepada anak dan kepada cucu oleh pembela-pembela jin-jin tersebut.

KETIKA TIDUR

1. Susah tidur malam atau tidak boleh tidur malam.
2. Sering terjaga pada waktu malam jam 2 malam atau 3 dan  malam selepas itu sukar untuk tidur.
3. Mimpi melihat binatang-binatang seperti kucing, anjing, ular, serigala, dan sebagainya.
4. Bunyi gigi berlaga ketika tidur.
5. Mimpi di Kawasan Kotor atau Perkuburan.
6. Mimpi Jatuh tempat tinggi.
7. Mimpi Berjumpa atau melihat Makhluk halus.
8. Mimpi Budak Kecil (Menyusukan bayi bagi wanita).
9. Mimpi di ancam benda tajam seperti pisau,paku dan sebagainya.

KETIKA JAGA

1. Selalu pening kepala (Perubatan Moden tidak dapat kesan).
2. Hilang Ingatan atau cepat lupa dan mungkin menjadi gila.
3. Sering Lesu dan Malas.
4. Sentiasa Sakit di Tulang Belakang.
5. Lenguh-lenguh sendi.
6. Terasa sesuatu berjalan didalam Badan.
7. Mudah Marah dan Panas Baran.
8. Cepat mengantuk (terutama mendengar Ayat-ayat quran)
9. Lemah semangat untuk meneruskan kehidupan
10. Bila memejamkan mata, bulu mata berkedip-kedip.

ANAK CUCU YANG MENJADI SASARAN3

1. Yang cetek ilmu agamanya.
2. Yang suka melakukan maksiat dan melanggar peraturan Allah.
3. Yang Meninggalkan Ibadat Wajib.
4. Yang lemah fizikalnya dan antibodi.
5. Yang berminat utk memiliki apa yang ada pada nenek moya.
6. Yang mengidamkan kehebatan walaupun dengan cara malanggar perintah Allah.

 
 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez