Friday, July 30, 2010

parking... arghhh...

Posted by mamawafiq at 10:22 AM 0 comments
Bile sebut pasal parking aku mmh hangin la.... tension aku ngn manusia² yg xpenah fkr pasal org lain.... nk kata x g kursus memandu, camne leh dpt lesen tapi kelakuan tu cam x sekolah..
camni la lebih kurang keadaan depan lif nk masuk umah aku tu... kebetulan bawah umah aku tu ade taska n tadika jadi mmg berlambak la ibu bapa yg dtg amik anak² time petang dan parking ikut suke mak bapak dorg je.. korang fkr la kalau dah parking camtu n tunggu dalam keta... org lain nk lalu kat situ lak camne??? kalau bergesel tau lak ko marah tapi parking cam org xde otak...
camni lak.. aku xtau ketegori ape.... ketegori x sekolah kot... ye la.. dah terang² tu tempat parking moto ko leh sondol keta ko.... tu kalau kete kene calar jgn la salahkan org lain.... sendiri punye salah... sape x bengang kalau parking full n tiba² ade lak dengan selamber badaknye parking camni....
yang ni dan...
yang ni situasi lebih kurang sama... selalu sgt berlaku... x kira kat mana pun.... ni la punca kesesakan lalu lintas... agak² korang la camne la nk ajar org camni....
camne la dorg leh parking camni erk...

Thursday, July 29, 2010

BABY BIRU CONTEST

Posted by mamawafiq at 5:24 PM 0 comments
Contest anjuran http://mrshilmy.blogspot.com/

contest ni bermula 8 julai dan akan berakhir 8 ogos 2010 @ 11.59pm..

NAMA : AQIL WAFIQ
UMUR : 11 BULAN

Masa ni baru balik dari rewang² kat the mines.. masing² penat... aku kemas² barang yg kitaorg shopping n abah die lak mandi.... wafiq sambil pegang benda alah tu (huruf a, b, c) panjat sofa n duduk situ ngn eksennye sambil gigit benda alah tu...
 

My 1st Giveaway!!

Posted by mamawafiq at 4:46 PM 2 comments

kepada peminat bidang craft jom la join GA ni.. aku minat tapi x reti nk wat dan xde masa nk wt.. tapi klu dapat hadiah berupa barang² craft ni mmg suka sgt la.... xdapat 1st prize 2nd prize pun jadi la.... x dapat 2nd prize saguhati pun jadi la.... eh, ade ke saguhati... hahaha belasah je la... Sape berminat sila klik SINI tarikh tutup 15 AUGUST 2010..
 

MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"

Posted by mamawafiq at 3:51 PM 1 comments
Sempena nk menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ni.... Mamalyna's anjurkan 1 GA... jon la kite beramai² memeriahkan GA Mamalyna ni..

tengok la betapa cerianye family dorg ni... so klu nk bertambah ceria jom kite terjah blog mamalyna's ni ramai²... Tarikh tutup penyertaan ni 10 OGOS 2010... Sempat lagi tu..

~ aYu LiTtLe CoTtAgE gIvEaWaY ~

Posted by mamawafiq at 3:11 PM 0 comments
Disebabkan hadiah GA kali ni begitu meruntun jiwa aku.... jadi... aku masuk lagi GA ni.. hehehe..


 kali ni GA anjuran http://ayulittlecottage.blogspot.com/ dan kawan² akan kne TAG ngn aku... cam biase la kan.. hehehe

http://airisnaufal.blogspot.com/
http://thesomellomels.blogspot.com/
http://anna-jueanna.blogspot.com/

kepada yg kne TAG tu sila tunaikan tanggungjawab erk...


 

BabyIbu Giveaway: BabyRuffkins

Posted by mamawafiq at 10:49 AM 0 comments

Aku tertarik ngan GA yg dianjurkan oleh BabyIbu  dan terpanggil untuk join GA ni.. Penaja GA ni ialah BabyRuffkins ....Aku mmg selalu menjamu mata kat web BabyRuffkins ni dan dalam byk² barang kat sini yg paling menarik hati aku Fisher Price - Laugh & Learn Learning Table.. jom kite tgk camne la bentuk beda lah ni...
  wafiq mesti suke table ni cz wafiq mmg xcited ngn benda² yg ade lampu... n die lak skrg ni mmg tgh suke berdiri n menyendeng kat sofa n coffe table kat umah tu.. klu die ade table sendiri xde la asyik nk ke coffe table je... lagipun kaler die menarik... Jom kite tgk lak ciri² nye...

  • Two interactive play modes teach A-B-C’s, 1-2-3’s, colors, textures, first words, music, and so much more!

  • 15 sing-along songs, 10 fascinating activities, speech, sounds, and lots of ways to imagine and play.

  • Requires 3 “AA” alkaline batteries

  • Teaches: Alphabet Numbers Colors Shapes Words Actions Textures Manners

  • Award Winner, Great American Toy Test – The Best of the Rest, ’Educational Toys’ 2004
 

Wednesday, July 28, 2010

Season 4 - Cute Funny Eating Baby..

Posted by mamawafiq at 3:28 PM 7 comments
Assalamualaikum...

Rasanye sempat lagi kot aku nk joint contest ni...   Contest anjuran http://www.suziey.com/ , http://www.malinasiam.com/ & http://damiaqish.blogspot.com

*STICKY MODE
kali ni aku nk letak pic ni ↓ lak....

Nama : AQil WafiQ
Umur : 11 Bulan

Masa ni WafiQ tgh makan biskut sambil tgk tv... dengan eksennye die makan sambil lepak atas sofa, die kalau dapat panjat sofa tu mmg seronok sgt la... tgh² die makan die perasan amik amik gambo die... tu yg ternganga² tu.. die klu amik gambo mmg suke buat aksi camtu....

semua syarat yang telah ditetapkan oleh tuan umah telah dipenuhi.... dalam erti kata lama telah memenuhi syarat... Dan hadiah yg menjadi idaman aku sejak memula join contest ni " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

Semoga Berjaya ~ Ucapan untuk diri sendiri dan wafiQ.. hehehe



I Smell Food Giveaway by Ibu Emir

Posted by mamawafiq at 12:06 PM 1 comments
Giveaway anjuran Ibu Emir... I smell Food.... mmg dah terbau² dah hadiah dari Ibu Emir... bau dah sampai tapi hadiahnye je belum.... klu ade rezeki akan sampai la bau dan rasenye sekali... hehehe
Tarikh Tutup 07 Ogos 2010 jam 3.00 ptg.... ~~Good Luck~~



Contest Teman Sejati by Emieysandra

Posted by mamawafiq at 11:15 AM 1 comments
kali ni aku nk mencuba nasib kat contest ni lak la.... anjuran Emieysandra....
ni pulak pic yg aku pertaruhkan... harap² ade luck la...
gambar ni ambik saat² terakhir sebelum seela (tudung maroon) ngn haya (tudung biru) pindah ke kementerian lain.... tengah hepi² la ni... tapi kami sememangnya hepi sokmo... dan kengkawan yang akan aku TAG....

1.  http://airisnaufal.blogspot.com
2.  http://thesomellomels.blogspot.com

so.. kepada kengkawan aku yg kne TAG tu.. jgn lupe tunaikan tanggungjawab erk.. hehehe
 

Tuesday, July 27, 2010

GCB - Grilled Chicken Burger.... yummmy

Posted by mamawafiq at 5:09 PM 3 comments
bile tgk iklan je, terliur.. bile tgk iklan je, terliur..... bile la agaknye aku nk merasa makan GCB ni... iklan cam gempak je... dan... pada suatu petang.. (ceeeewah).. suami ajak buka pose kat luar.. (aku sorg je yg poser)... aku tanya la.. nak makan kat ne??? ikut syg la.. abang ikut je.... klu camtu... ape kate kite try GCB.. tgk iklan tu cam sedap je.... so... en. asben pun setuju...
ini la rupanye burger yg telah memanggil-manggil aku untuk ke M'D

dan.. kitaorg pun g la M'D, Alamanda... aku order 1 n en. asben order 1.. erm... memang best... xrugi makan tapi rugi sape xmakan... limited time lak tu.... klu ade masa aku nk g lagi la... hehehe tamaknye aku ni....

Jom Mandi ngn WafiQ....

Posted by mamawafiq at 1:21 PM 5 comments
cam biasela klu weekend ngn wafiQ.. macam² gelagat die... dan salah satu benda yg die paling suke... mandi... dalam erti kata lain... main air..... klu mandikan wafiQ mmg ngn aku sekali basah..... siap terjerit² tu.. org yg lalu lalang mesti leh dgr suara die...
 itik ngn cawan mesti ada sama
Arghhhhh.. xnak naik lagi la mama.. wafiQ nk mandi lagi...
 biar la wafiQ turun sendiri mama... wafiQ dah pandai la...

 

Friday, July 23, 2010

Rumah Baru....

Posted by mamawafiq at 11:23 AM 7 comments
Amacam umah baru aku ni.... suke x???? cantik x???? klu xsuke pun xpe.. janji aku suke n xberserabut... kemas kan umah baru aku ni..... sejuk mata memandang....

Wednesday, July 21, 2010

Ney Ezzo' Giveaway!

Posted by mamawafiq at 12:59 PM 0 comments
nk join giveaway lagi..... kali ni aku joint contest Ney Ezzo' Giveaway! anjuran http://sayesukedye.blogspot.com/.. harap² kali ni bertuah la aku ni... Giveaway ni start 30 Jun 2010 - 01 August 2010.. maknanya sebulan la... so, sempat lagi kan..... ni STICKY MODE nye


Giveaway I Love You

Posted by mamawafiq at 11:10 AM 3 comments
Giveaway blog My Small World ni dijalankan dari 9 Julai 2010 - 24 Julai 2010 sehingga 5.00 pm. Give yg aku join kali ni di anjurkan oleh Blog My Small World ~ http://ezna-daniayasmine.blogspot.com.. Cuba² join.. mana la tau bertuah kali ni kan... walaupun selama ni x pernah menang pun.. huhuhu... tapi aku tetap mencuba.... mencuba dan mencuba


Ni Sticky Mode
dan.........


Pic ni wafiq baru pas makan biskut tu yg mulut comot tapi cara pandangan die tu bagi aku.. cute sgt..

Syarat Syarat

1. Jadi follower blog ini. My Small World. ~~ Dah Follow
2. Buat entry tentang giveaway I LOVE YOU dan letak logo di atas di dalam entry blog anda. ~~ Dah Jugak
3. Sertakan 1 gambar anak anda / anak saudara yang paling comel dlm format jpg. Imej gambar hendaklah tidak terlalu besar. Umur tidak ada limit. ~ Selesai
4. Sertakan di komen entry ini :-


Nama :
Link entry blog anda :
Email anda :


5. Hakim, adik2 penganjur......
6. Hadiahnyer......watermark dari Whitey Mommy ini....

tambahkan lagi hadiah Watermark untuk Giveaway ini....so inilah ruper Watermark yang kedua...

Nama blog tuan punye giveaway akan ditukarkan kepada nama blog pemenang". Jadi, apa tunggu lagi??

JOM LA JOIN RAMAI-RAMAI

Lucky Draw RASP ...

Posted by mamawafiq at 10:39 AM 1 comments
Lucky Draw ni dibuat sempena besday RASP kite...

Syarat2nya adalah :-




1) Just copy paste gambar lucky draw tu ke blog uols...
2) Buat a simple entri kat blog uols pasal lucky draw ni or nak copy paste syarat2 nie pun ok je...
3) Tinggalkan komen kat entri ahkak ni bila dah settle steps 1 & 2 ...
4) Peserta tak semestinya follower pun, and tak perlu jadik follower i ....
5) Peserta haruslah mempunyai alamat di Malaysia ya.....



Tu je syarat2nya...sap sap soi.....tarikh tutup 28 Julai 2010, 12 tengahmalam. Nama pemenang lucky draw akan disiarkan pada 30 Julai 2010. Cabutan nama-nama pemenang yang bertuah akan dilakukan oleh SH. 3 pemenang akan dipilih...Keputusan adalah muktamad!




So.... ramai² la kite memeriahkan LUCKY DRAW ni.. mane tahu ade rezeki ke....

Jumbo.... Gajah Biru...

Posted by mamawafiq at 9:00 AM 0 comments
Ptg semalam amik wafiq dari umah ummi die... tgk aqil ngn wafiq tgh layan DVD citer Jumbo... Gajah Biru... punye kusyuk... time bomoh tu jampi dorg jampi... time gajah marah.. dorg pun marah gak... n sambil ketawa²... aku terfkr... cam fhm je budak 2 org ni.... tapi umminye cakap.. dalam dehari tu dorg layan DVD tu berulang² sampaikan ummi die pun dah hafal jalan citer tu... maknanye selagi dorg xjemu... layan je la...














ni la jumbo si gajah biru ngn wife die...













Akim sebagai Jumbo dan Mila sebagai wife die...

Tuesday, July 20, 2010

2nd Award From Airisnaufal....

Posted by mamawafiq at 11:07 AM 0 comments
1stly nk ucap TQ kat ayu (airisnaufal) caz bagi aku award ni.... rase best sgt.... kembali berkobar² nk update blog setelah sekian lama mendiamkan diri.... nasib baik xbersawang blog aku nih.. hehehe....
best ke blog aku ni???? best kot..... xpe...xpe... pas dapat award kne la mem"best"kan lagi blog ni.. hehehe

Monday, July 19, 2010

Ayam Golek Versi MamaWafiQ

Posted by mamawafiq at 3:32 PM 7 comments
hubby baru belikan aven jadi permintaan pertama die nk makan ayam golek.. jadi bermula tugas aku mencari bahan² untuk buat ayam golek tu.. kebetulan hari jumaat ade pasar tani.. so memudahkan keje aku... so setelah semua bahan aku dapat... malam tu bermula la xtvt memerap ayam...... dan aku start bakar keesokkan paginye... dengan bantuan hubby la.. aku mane terror cucuk ayam tu...

ni pic ayam masih dalam oven...

dan bagi yg nak tahu resepinye.. amik kat bawah erk...

Bahan-bahan



Serbuk ketumbar
Jintan Putih
Lada Hitam
Halia
Serai
Bawang Merah
Bawang Putih
Kicap
Gula
Madu



Cara



Perapkan ayam dengan semua bahan²... seelok²nye semalaman la.... dan bakar dalam oven... ermmm senanng je kan.... bahan² tu aku main agak² je... xde sukatan.. hehehe

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez