Friday, February 5, 2010

♥ Jalan² kat The Mines ♥

Posted by mamawafiq at 10:57 AM
WafiQ ngn Mama n Abah

Ari tu suami amik mak ngn abah kat kg.. Bawa g umah kami la kat PUTRAJAYA.. Ye la, dorg pun xpernah pijak BUMI PUTRAJAYA ni.. jadi kami pun bawa la dtg sini n bawa la g jalan² sekitar putrajaya n yg berdekatan ngnnye…

Mama pun nak pose jugak...

Pagi tu pas sume dah b’fast kitaorg g The Mines.. Rasenye tempat tu sesuai kot cz bole bawa mak ngn abah naik bot keliling tasik mines tu.. cz abah dah cakap die xlarat nk jalan lama², sakit kaki…

Pasangan Bahagia.... bersama anak, menantu n cucu

Sampai kat ‘the mines’ tu aku g tanya kat kaunter tiket, bayaran naik bot tu.. tasik besar Adult RM27, Tasik Kecik Adult RM22.. Warga Emas dpt potongan.. WafiQ lak FREE…

Abah WafiQ

Sebelum bot bergerak, aku beli makanan ikan cz driver bot tu cakap nanti die akan berhenti kat tgh² tasik nanti.. time tu leh bagi makanan ikan..

Abah nk pancing saham kat wafiQ

Cuaca hari tu mmg panas tapi angin kencang jgk.. WafiQ terjaga bile dgr enjin bot.. memula tu muke die cam pelik je.. maklum la x penah naik bot.. tapi pastu die yg xcited… xnak duduk, nk berdiri n loncat²… tambahan bile die tgk ikan² tangkap makanan yg kitaorg lempaQ dlm tasik tu… tgk WafiQ n tok ngn wawan die seronok sangat.. ye la, disamping dapat jalan² dapat gak bermesra ngn cucu..

Dalam Bot

wafiQ ngn tok, wawan n mama
WafiQ n Abah

WafiQ n Mama

Ngan Mama lagi.. hehehe

Pastu kitaorg makan kat chiken rice shop… Nampak riak muka mak ngan abah seronok sgt…

Kat Chicken Rice Shop
pastu kitaorg bawa g MASJID PUTRA lak.. semayang Zohor kat sana.. bawa pusing²..

Kat Masjid Putra
Balik umah sume kepenatan…  tapi wafiQ tetap camtu gak... x penat ke budak ni erk...

malam lak g KAJANG.. rumah abg ipaQ aku.. buat kenduri doa selamat n kenduri arwah untuk Arwah Mak Mertua Aku… Malam tu bapak mertua aku suruh abah jadi imam.. dah la abah letih makanya tersasul-sasul la org tua tu.. sampaikan kitaorg kne buat sujut sahwi (xpe la pelajaran baru tu)…

Kak Puteri jadi pengasuh wafiQ

WafiQ, mama n Kak Dina

Sayang Mama...
Ahad kitaorg x g memana pun cz suami kne keje… duduk umah n rehat²…


Serasi kan mama ngn wafiQ

0 comments:

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez