Friday, October 19, 2012

Mimpi Susukan Bayi....

Posted by mamawafiq at 12:48 PM 4 comments
Salam.....

2,3 hari yg lepas.... Aku ade mimpi... Susukan Bayi... Masa pas sedar dari mimpi tu aku xde la pulak rase ape2 tapi bile duduk sorg2 n berfikir....

       
emmmm.... kata org... mimpi susukan bayi ni ade kne mengena dengan gangguan Makluk Halus... Ye ke?.... Start dari tu aku mula rase xsenang duduk.... betul ke erk.. ke mainan tido je... tapi mimpi tu sgt jelas.....

Aku pun g la jumpe cik google... cari la maklumat2 yg bersangkutan or ade kne mengena.. nak percaya 100% x la tapi dalam hati ni tetap ade rase risau.... Dan hasil pencarian aku.... Ini yang aku jumpe.... dan aku jumpe artikel ni kat SINI...

TANDA- TANDA SESEORANG MEMILIKI SAKA

MAKNA SAKA

Saka adalah jin yang berada dalam tubuh manusia yang sudah sekian lama hingga menjadi sebati dengan manusia itu. Ini berlaku sama ada seseorang itu tahu atau tidak, kerana ia datang dari keturunannya. Kemungkinan ilmu ini telah dipelajari oleh nenek- moyangnya dahulu. Boleh jadi Jin itu sendiri yang memilih untuk mendampingi keturunannya yang dia kehendaki tersebut ditinggalkan oleh nenek moyang pembawa saka apabila mereka telah meninggal dunia. semasa mereka hidup, mereka telah berkawan  dan membela jin-jin tersebut yang dikenali dengan pelbagai nama. Jin yang dijadikan khadam oleh nenek moyang inilah akhirnya menjadi saka yang diperturunkan dari ayah kepada anak dan kepada cucu oleh pembela-pembela jin-jin tersebut.

KETIKA TIDUR

1. Susah tidur malam atau tidak boleh tidur malam.
2. Sering terjaga pada waktu malam jam 2 malam atau 3 dan  malam selepas itu sukar untuk tidur.
3. Mimpi melihat binatang-binatang seperti kucing, anjing, ular, serigala, dan sebagainya.
4. Bunyi gigi berlaga ketika tidur.
5. Mimpi di Kawasan Kotor atau Perkuburan.
6. Mimpi Jatuh tempat tinggi.
7. Mimpi Berjumpa atau melihat Makhluk halus.
8. Mimpi Budak Kecil (Menyusukan bayi bagi wanita).
9. Mimpi di ancam benda tajam seperti pisau,paku dan sebagainya.

KETIKA JAGA

1. Selalu pening kepala (Perubatan Moden tidak dapat kesan).
2. Hilang Ingatan atau cepat lupa dan mungkin menjadi gila.
3. Sering Lesu dan Malas.
4. Sentiasa Sakit di Tulang Belakang.
5. Lenguh-lenguh sendi.
6. Terasa sesuatu berjalan didalam Badan.
7. Mudah Marah dan Panas Baran.
8. Cepat mengantuk (terutama mendengar Ayat-ayat quran)
9. Lemah semangat untuk meneruskan kehidupan
10. Bila memejamkan mata, bulu mata berkedip-kedip.

ANAK CUCU YANG MENJADI SASARAN3

1. Yang cetek ilmu agamanya.
2. Yang suka melakukan maksiat dan melanggar peraturan Allah.
3. Yang Meninggalkan Ibadat Wajib.
4. Yang lemah fizikalnya dan antibodi.
5. Yang berminat utk memiliki apa yang ada pada nenek moya.
6. Yang mengidamkan kehebatan walaupun dengan cara malanggar perintah Allah.

 

Wednesday, March 14, 2012

Laptop Vs Ipad

Posted by mamawafiq at 11:45 AM 0 comments
Ape bezanye Laptop ngn Ipad erk....

maybe Laptop besar n Ipad Kecik..... Maybe Ipad kne touch² n Laptop kne guna cursor......  Maybe Laptop lebih byk digunakan utk wt keje n Laptop byk guna utk maen games...

Tapi yang pastinya.. kedua²nya telah jadi hak milik mutlak wafiq.... nak main games kat Ipad n dalam masa yg sama nak tgk Upin dan Ipin kat Laptop... huhuhuhu... Bile turn mama ni wafiq..... kijap la mama...... kejap.. kejap.. kejap... last² aku dh lelap....
VS





 

Tuesday, March 13, 2012

Hepi besday 2 me... ahaks.. ahaks....

Posted by mamawafiq at 11:48 AM 3 comments
Sepanjang hidup, setiap kali menyambut besday, aku xpenah dapat bunga.... xpenah dapat coklat... xpenah g makan malam yg romantik... xpenah dpt percutian romantik dari en suami.. huhuhu...

Tapi riap kali besday en suami xpenah lupe wish.. sanggup kejutkan aku memalam buta (12.00 am) semata² nak ucap hepi besday sayang..... hikhikhik..... n xpenah xdapat hadiah.. walalupun hadiah tu mmg xromantik tp sgt memerlukan.. ngehngeh...

Tahun ni aku dapat hadiah Belated besday...  dapat lambat tapi berbaloi²... hehehe.. nak tahu ape???? bukan niat nak menunjuk tau... nanti org cakap riak lak.... gambar ni xde unsur² riak k.....







Sunday, March 4, 2012

Pulut kuning punyer hal pun nk keco ke????

Posted by mamawafiq at 11:35 PM 1 comments
Kejadian ni berlaku arie jummat lepas... sebelum tu kite layaaannn dulu pic ni k....
tgk tu... menyelerakan x??? yum... yum...

hari jumaat lepas ade makan2 kat opis aku... sempena ape tu aku xpasti lak... aku tukang makan je.. mane la badan xbam-bam kan    aku agak terlewat ke medan pertempuran.. ahaks.. thanks sis ummi cz tolong amikkan pulut kuning yg sgt meriah kat i... Pastu, sampai je aku kat opis aku ajak la sis ummi g amik pulut kuning ngn rendang daging untuk aku tapow balik umah.. then aku makan la pulut yg meriah tadi dan betapa cerdiknye aku g tinggalkan pulut yg aku nk tapow tu kat pantry..

then aku no kan staff cemerlang... staff cemerlang kne masuk WP3.. hehehe... so dalam pukul 5.20 aku g pantry.. konon-kononnye nak amik la bekalan aku tu.... tapi......

terkejut aku tgk meja pantry dh clear... dlm erti kata lain bersih dan kosong ok.. kosong!... hampa giler aku kuar dr pantry  n tanye kat si polan... ade nampak x pulut kuning yg atas meja tu, akak punye nk bawa balik umah... eh akak punye... yg mane ye kak... ala... yg byk rendang tu .. jap erk.... tuttttttt.... pulut kuning tu kak lin punyer la... si tuuuttt pun jawab... alamak sori kak , sy xtahu akak punye, ingatkan xde org punye...

ok... xpe la... xde rezeki akak tu... balik dengan perasaan hampa... huhuhu.. terus xde mood nk g pasar tani...


 

Friday, March 2, 2012

IkhLaS Ke??????

Posted by mamawafiq at 12:05 PM 0 comments
aku xtahu la ape yg dh jadi kat aku ni..... nape hati aku masih xleh terima lagi.... Lin.... kejadian tu dh hampir 3 tahun la.... tapi tiap kalu aku tgk benda² yg berkaitan or benda² yg seumpama ngnnya hati jadi sakit..... so... pura² cam xde ape²... fuh... very the hipokrit......


 

Wednesday, February 29, 2012

Malas yg teramat sgt..... tolong la...

Posted by mamawafiq at 12:31 AM 2 comments
aku xtahu la, sejak 2 menjak ni mood malas aku melampau2... xtahu la malas tahap apa dah.... kalau korg xcaya cer tengok last blog aku update bila??? malas x.. malas x.. malas x..... hehehe....

p/s : pasni xnk malas2 dh.. sian blog aku ni, dah berhabuk sakan dah.... xpe.. xpe... jap g aku kasi kilat blog ni... korang tunggu erk.. jgn la fed up ngn aku.. sedih la..... 

 
 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez