Tuesday, January 19, 2010

♥ TQ pada sesiapa yg terlibat ♥

Posted by mamawafiq at 3:50 PM
Terutama sekali aku nk ucapkan berbanyak terima kasih 'suami' cz sampai sekarang xputus² bagi semangat kat aku n sampai sekarang yakin yg aku masih boleh teruskan usaha murni aku ni... die la yg kehulu-hilir cari 'longan kering' utk tambahkan susu.. skrg ni pun klu tanya kat die kedai mana longan kering murah mmg dia hapai.. siap tau lagi sekilo berapa... kaler ape yg elok... yg mana yg kering yg mana yg x berapa kering.. sume dia tau..

Dan xlupe juga utk kawan² seperjuangan.. yg sama² berkongsi ilmu pasal penyusuan susu ibu ni (selalu gak join forum kat susuibu.com)n xlupe yg sama² melakukan xtvt memerah.. time tu mmg byk la ilmu yg bole di kongsi...
aku masih menuruskan xtvt penyusuan (kat KLIA)

Di atas sokongan daripada hamba² allah ni la jugak aku masih meneruskan xtvt memerah wlupun kuantiti susu dah berkurangan.. Aku juga masih menanam tekad dalam diri nk terus menyusukan wafiQ ngn BM selagi aku mampu n klu bole sampai umur die 2 tahun.. Semoga Allah swt akan memberkati usaha murni aku...

Dan aku hanya akan mula bagi wafiQ makan/minum sampingan selepas 6 bulan.. aku tetap dgn pendirian aku.. walaupun mcm² org cakap tapi aku xkisah.. biar la aku bertepis.. n klu kne pakai penapis besi pun aku sanggup daripada aku sumbat mulut anak aku dgn macam² sebelum umur die 6 bulan... lagipun bukannye lama dah.. skrg wafiQ pun dh 5 bulan... sebulan je lagi... aku hanya nk yg terbaik utk anak aku... selama ni pun alhamdulillah la anak aku xdak masalah wlupun hanya diberi BM.. die sihat n lasak cuma berat die x naik sgt.. tapi itu xjadi masalah selagi anak aku sihat tu pun aku dh bersyukur...

Memang la kengkadang tu jeles gak tgk anak org gedebus² n gebu² cz dh campur (BM + FM) tapi aku rasa belum sampai masa lagi utk wafiQ jadi camtu kot... biar la die x gedebus² tapi die bebas lakukan pergerakan yg die suka... Apa² pun mama n abah akan lakukan apa yang terbaik utk wafiQ... n Mama n Abah sayangkan wafiQ...



0 comments:

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez