Monday, January 25, 2010

♥ xcdent ♥

Posted by mamawafiq at 2:10 PM
Baru beberapa hari pegang stering kereta aku dah bergesel... huhuhu.. arie pertama bawa keta (keta suami) time hujan renyai² (ceewah.. cam citer hantu lak)...

nk citer sikit camne aku bole berani bawa keta suami aku (kereta wira 1.3- asalnye manual tapi demi isteri tersayang telah di'convert' ke auto).. Memula camni....

Selama ni aku g keja naik moto.. merempit... nak di jadikan cerita, tgh dok layan jiwang atas moto tu aku rasa cam moto aku lelong... uiks pasai apa lak ni.. kebetulan traffic light merah.. aku amik peluang jengok tayar moto (tayar depan).. alamak!!!!.. pancit la pulak.. aku pun bagi signal ke kiri pastu tepon suami gtau, abang...... tayar pancit... dipendekkan cerita suami aku dtg bawa keta, dia suruh aku bawak balik keta n die bawa moto... time tu bukan nk kata la kan.. punya la ketaq.. sejuk abis kaki tangan aku.. tapi aku bawa gak gak.. gedebuk-gedebuk bunyi jantung aku...

aku bawa pelan ja (maklum la ketaq x abis lagi, lgpun lepas bersalin ni la kali pertama aku pegang stereng keta... aku rasa org kayuh beskal lagi laju daripada keta aku.. hehehe... sampai ja kat kawasan umah aku, aku tgk suami aku dh tunggu... berpandukan arahan dari dia aku berjaya parking keta (wlupun x se'cun' org lain parking)...

Kali kedua aku bawa keta.. aku bawa g opis tapi parking agak jauh gak la dr opis gara² xberani nk parking kat baseman... masa g tu xde masalah, tim ebalik pun xde masalah wlupun masih ketaq lutut lagi... nk di jadikan cerita time nk parking (kt dpn umah aku dah... ) adjust punye adjust srrrreeettcchh.. kena lak van buruk (aku cakap buruk cz bagi aku van tu mmg standard besi buruk je n x penah pun bergerak² dari petak parking tu dari dulu lagi).. kelakar lak bile fikir cz aku leh bergesel ngn van yg x pernah bergerak pun... n hasilnye pada keta suami aku ↓

Dari Jarak Dekat

Dari Jauh

Nk di jadikan cerita.. hari ketiga aku pegang streng aku bergesel lagi ngn satu keta MYvi... hat ni mmg aku ketaq sgt² cz tuan punye kerata tu dok ada lagi kat situ... aku minta maaf kat akak tu tapi dia cakap... "bole selesai ngn maaf je ke??" terkedu gak aku time tu.. mmg xleh nk pikiaq dh.. aku cakap terpulang kat akak la.. die amik no phone n no plate keta aku.. aku ni tunggu die kol je la... xtau la die nk charge camne kat aku.. laki aku dok usik².. die cakap "abis la gaji syg bulan ni kne bayar repair keta org... huhuhu"...

Ni la keta MYvi tu.....

Dan sekarang ni klu aku nk parking aku akan cari parking yg kiri kanannye xde keta lain tapi klu parking yg sebelahnye ade keta.. mmg sah la byk kali aku kuar, masuk, kuar, masuk parking tu sampai la aku puas hati.... suami aku cakap xpe.. biar la byk kali pun asalkan xkena keta org lain... biar je klu ade keta Q kat belakang or ade keta hon.. die ckp klu keta lain hon.. hone je balik n angkat tangan.. hehehehe.. cam kelakar je wt camtu kan...

2 comments:

rieda96 on February 7, 2010 at 10:16 PM said...

la ein, hg dah pun bawak keta, aku jugk yg belum g. lesen dlm proses hikhikhik..

mamawafiq on February 12, 2010 at 8:56 AM said...

tu pun x parking kat basement.. parking kat parking lot hat besaq tu... takut nak turun basement.. takut sangkut....

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez