Saturday, November 2, 2013

Toyol Kepala Hitam II

Posted by mamawafiq at 1:34 PM 0 comments

Kes toyol kepala hitam tu xsettle lagi... tp mcm2 pulak jadinye... ade yg terasa hati lak... pelik kan... xde sape nk tuduh2... xde bukti kan...

Tp aku pelik gak ngn brader ni... start dari kes tu... die cam glabah bewak lak... statement lak berubah2... ek.. nape ek.. xde sape pun tuduh die tp die lak yg mengelabah...

Kitaorg cuma citer pasal door access... door access bilik mel n secara jujurnya door access brader tu pun kitaorg tgk la cz dia salah seorg yg masuk bilik tu..

Die sounds aku ngn akak opis tu yg xtahan... die ckp kitaorg tuduh die... dh dh keje 27 tahun n nama die bersih... jd dia xkan buat mcm ni... aku terkejut gak ... apehal lak ni... aku tanye.. nape ni bang... sape tuduh abang... xde sape tuduh abg... kitaorg cuma cakap je... sape2 yg masuk bilik tu... dia ckp die berani ckp depan al-quran... aku ckp.. xyah la sampai camtu... klu abg xbuat.. klu abg xsalah wt pe nk takut... tunggu je la dorg siasat...

Aku ingatkan kes dh settle... rupanya esok pagi dia dtg bawa result darah... tekanan darah dia naik... aik.. ape kne mengena lak... wt pe nk fkr sampai camtu klu xbuatkan... xde sapa dh berckp pasal tu dah td die yg bukak cerita.. adooiii ...

Friday, November 1, 2013

Toyol Kepala Hitam

Posted by mamawafiq at 4:57 PM 0 comments


Semalam kat opis aku ade Sambutan Hari Inovasi... Jadinye.... 1 dept kosong... ade yg joint koir... ade yg jadi usherer (salah sorg aku la tu.. hehehe)... n yg selebihnye jadi penonton la kan.. al-maklum la menteri datang.. (kelas sgt ke menteri tu.. hahaha)...

Pastu... lepas selepas majlis... ade acara berebut makanan lak... (mcm kebulur lak.. hahaha)... aku lagi sekali jadi bidan terjun... tolong agih2 makanan cz caterer cabut lari.. mau xcabut.. baru je letak 3 pax makanan.. terus kne serbu... hahaha... memang kelakar.. jadi aku la pulak kne ganti.. sampai tercabut name tag xperasan kne rempuh.. huhuhu...

lepas selasai acara berebut makanan tu aku naik atas... nasib baik sempat sorok kan 1 pax makanan.. klu x.. xmerasa la aku ni... sampai atas je dapat tau citer tergempar.. jeng.. jeng... jeng...

member aku... hp die n duit die hilang.. bukan sikit2 ok... RM700 ok... sian die... die duduk bilik mel... nak masuk bilik mel tu kne touch pass... jadi yg bole masuk situ cuma kakitangan je or yg ade pass... setelah check sistem door access.. detect 3 org yg ade masuk dlm bilik tu sepanjang ketiadaan org tadi... nama di rahsiakan...
yg 2 org tu masuk untuk pam susu.. n sorg lagi tu PAR...

Malas nak tuduh2... tp... syak tu ade tp xnk ckp ape2 lah... yg pastinye empunya diri dah pun buat report polis... sian die kan....


Wednesday, October 30, 2013

Ahli baru dalam family kami...

Posted by mamawafiq at 8:57 PM 0 comments

Seperti yg telah dijanjikan aku perkenalkan ahli baru dlm family kami... walaupun kenalkan agak lambat kan...

Td aku janji esok tp bosan2 post je la ari nie.. xsalah kan...

Malas nk tulis panjang2... memperkenalkan.....

Eryna Hana Farzana....

baru nk start ber'blog' semula...

Posted by mamawafiq at 5:32 PM 0 comments
Assalamualaikum...

Dah lama x ber'blog'... ni baru nak start balik... windu la pulak... actually byk benda nk share kat sini tapi asyik xberkesempatan je... asyik bz je... bz dgn mcm2 hal.... huhuhu..

Mesti ramai following blog ni dah lari kan.. huhuhu.... xpe... xpe... esok aku akan perkenalkan keluarga baru dalam family aku erk... "My Little Pricess".. tunguuuuu erkkk.... dah 10 bulan ok... hehehe

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez