Thursday, January 28, 2010

Contest Sweet Picture Anak Bersama Ibu

Posted by mamawafiq at 12:19 PM 0 comments

Contest Sweet Picture Anak Bersama Ibu
Anjuran Mommy Eiya

Syarat2 adalah seperti berikut...

1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun.. bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog ibu & blog MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..

Hadiahnye RAHSIA..  Rase cam teruja nk join cz hadiahnye rahsia...????????


Nama Ibu: Noor Azlin
Nama Baby: Aqil Wafiq bin Norlizam
D.O.B : 26 Ogos 2009

Pic ni diambil sambil main² ngn wafiQ.. nk amik pic die tgh mengamuk pastu tiba² je die pandang kamera n terus diam... jadi die benti la mengamuk... (mengamuk bukan nangis tau tapi die suke belasah muka n tarik tudung mama die)..

Harap² menepati la kehendak penganjur.. hehehe



Monday, January 25, 2010

♥ xcdent ♥

Posted by mamawafiq at 2:10 PM 2 comments
Baru beberapa hari pegang stering kereta aku dah bergesel... huhuhu.. arie pertama bawa keta (keta suami) time hujan renyai² (ceewah.. cam citer hantu lak)...

nk citer sikit camne aku bole berani bawa keta suami aku (kereta wira 1.3- asalnye manual tapi demi isteri tersayang telah di'convert' ke auto).. Memula camni....

Selama ni aku g keja naik moto.. merempit... nak di jadikan cerita, tgh dok layan jiwang atas moto tu aku rasa cam moto aku lelong... uiks pasai apa lak ni.. kebetulan traffic light merah.. aku amik peluang jengok tayar moto (tayar depan).. alamak!!!!.. pancit la pulak.. aku pun bagi signal ke kiri pastu tepon suami gtau, abang...... tayar pancit... dipendekkan cerita suami aku dtg bawa keta, dia suruh aku bawak balik keta n die bawa moto... time tu bukan nk kata la kan.. punya la ketaq.. sejuk abis kaki tangan aku.. tapi aku bawa gak gak.. gedebuk-gedebuk bunyi jantung aku...

aku bawa pelan ja (maklum la ketaq x abis lagi, lgpun lepas bersalin ni la kali pertama aku pegang stereng keta... aku rasa org kayuh beskal lagi laju daripada keta aku.. hehehe... sampai ja kat kawasan umah aku, aku tgk suami aku dh tunggu... berpandukan arahan dari dia aku berjaya parking keta (wlupun x se'cun' org lain parking)...

Kali kedua aku bawa keta.. aku bawa g opis tapi parking agak jauh gak la dr opis gara² xberani nk parking kat baseman... masa g tu xde masalah, tim ebalik pun xde masalah wlupun masih ketaq lutut lagi... nk di jadikan cerita time nk parking (kt dpn umah aku dah... ) adjust punye adjust srrrreeettcchh.. kena lak van buruk (aku cakap buruk cz bagi aku van tu mmg standard besi buruk je n x penah pun bergerak² dari petak parking tu dari dulu lagi).. kelakar lak bile fikir cz aku leh bergesel ngn van yg x pernah bergerak pun... n hasilnye pada keta suami aku ↓

Dari Jarak Dekat

Dari Jauh

Nk di jadikan cerita.. hari ketiga aku pegang streng aku bergesel lagi ngn satu keta MYvi... hat ni mmg aku ketaq sgt² cz tuan punye kerata tu dok ada lagi kat situ... aku minta maaf kat akak tu tapi dia cakap... "bole selesai ngn maaf je ke??" terkedu gak aku time tu.. mmg xleh nk pikiaq dh.. aku cakap terpulang kat akak la.. die amik no phone n no plate keta aku.. aku ni tunggu die kol je la... xtau la die nk charge camne kat aku.. laki aku dok usik².. die cakap "abis la gaji syg bulan ni kne bayar repair keta org... huhuhu"...

Ni la keta MYvi tu.....

Dan sekarang ni klu aku nk parking aku akan cari parking yg kiri kanannye xde keta lain tapi klu parking yg sebelahnye ade keta.. mmg sah la byk kali aku kuar, masuk, kuar, masuk parking tu sampai la aku puas hati.... suami aku cakap xpe.. biar la byk kali pun asalkan xkena keta org lain... biar je klu ade keta Q kat belakang or ade keta hon.. die ckp klu keta lain hon.. hone je balik n angkat tangan.. hehehehe.. cam kelakar je wt camtu kan...

Tuesday, January 19, 2010

♥ TQ pada sesiapa yg terlibat ♥

Posted by mamawafiq at 3:50 PM 0 comments
Terutama sekali aku nk ucapkan berbanyak terima kasih 'suami' cz sampai sekarang xputus² bagi semangat kat aku n sampai sekarang yakin yg aku masih boleh teruskan usaha murni aku ni... die la yg kehulu-hilir cari 'longan kering' utk tambahkan susu.. skrg ni pun klu tanya kat die kedai mana longan kering murah mmg dia hapai.. siap tau lagi sekilo berapa... kaler ape yg elok... yg mana yg kering yg mana yg x berapa kering.. sume dia tau..

Dan xlupe juga utk kawan² seperjuangan.. yg sama² berkongsi ilmu pasal penyusuan susu ibu ni (selalu gak join forum kat susuibu.com)n xlupe yg sama² melakukan xtvt memerah.. time tu mmg byk la ilmu yg bole di kongsi...
aku masih menuruskan xtvt penyusuan (kat KLIA)

Di atas sokongan daripada hamba² allah ni la jugak aku masih meneruskan xtvt memerah wlupun kuantiti susu dah berkurangan.. Aku juga masih menanam tekad dalam diri nk terus menyusukan wafiQ ngn BM selagi aku mampu n klu bole sampai umur die 2 tahun.. Semoga Allah swt akan memberkati usaha murni aku...

Dan aku hanya akan mula bagi wafiQ makan/minum sampingan selepas 6 bulan.. aku tetap dgn pendirian aku.. walaupun mcm² org cakap tapi aku xkisah.. biar la aku bertepis.. n klu kne pakai penapis besi pun aku sanggup daripada aku sumbat mulut anak aku dgn macam² sebelum umur die 6 bulan... lagipun bukannye lama dah.. skrg wafiQ pun dh 5 bulan... sebulan je lagi... aku hanya nk yg terbaik utk anak aku... selama ni pun alhamdulillah la anak aku xdak masalah wlupun hanya diberi BM.. die sihat n lasak cuma berat die x naik sgt.. tapi itu xjadi masalah selagi anak aku sihat tu pun aku dh bersyukur...

Memang la kengkadang tu jeles gak tgk anak org gedebus² n gebu² cz dh campur (BM + FM) tapi aku rasa belum sampai masa lagi utk wafiQ jadi camtu kot... biar la die x gedebus² tapi die bebas lakukan pergerakan yg die suka... Apa² pun mama n abah akan lakukan apa yang terbaik utk wafiQ... n Mama n Abah sayangkan wafiQ...



Tuesday, January 12, 2010

♥♥XTVT hujung minggu♥♥

Posted by mamawafiq at 11:18 AM 0 comments
Hujung minggu lepas wafiQ balik seremban, tengok atok kurus.. WafiQ kalau dah siap, dh kuarkan beg die.. bukan nk duduk diam dah… walaupun die tgk mama n abah die still cam nenek kebayan.. die xkira.. asalkan die dh encem, beg die dh siap, die kire nk jalan je… so kitaorg pun kne lah cepat² bersiap cz die asyik merengek je…

Kat umah atok wafiQ… WafiQ sgt suke main ade 1 patung bear ( bear rasenye tapi kaler ijau).. kecik je, aku rase ade la sesapa yg g M’D dapat hadiah tu… habis masuk mulut die… meleleh² air liur.. skrg ni tabiat wafiQ suke tarik baju n suar die.. kengkadang tu sampai nampak pusat.. bile aku tegur die sengeh je… baju die aku tight in sekejap je pastu abis die tarik sambil guling²… Balik kali ni die cukup berkenan ngn c. ani.. (kakak ipar aku).. pantang nampak c.ani, mesti die sengeh n siap panggil lagi… melampau betul.. tapi tido tetap ngn mama n abah..

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez