Thursday, June 17, 2010

Creative Blogger Award

Posted by mamawafiq at 3:53 PM 1 comments
Aku dapat Award ni dari Sis-Ummi... TQ...
Rase cam artis² lak bila dapat Award ni.. hehehe
DAN...
Aku nk pass kan kepada 5 blogger lain yg pada kiraan aku creative cam aku gak la nk maybe lebih creative dari aku...

Step By Step.....

Posted by mamawafiq at 10:22 AM 3 comments
Mengiring Sudah............

Meniarap Sudah...............
Menjulur Sudah..................

Merangkak Pun Sudah..........

Memanjat pun dah Terror...........................
Tapi Bile WafiQ nk Duduk ni... huhuhu......... DAN.. AKHIRNYE.... pada 15.06.2010 WafiQ dah Pandai duduk... n sekarang ni dah leh main sambil duduk... xde la main sambil meniarap je.. heheh


Thursday, June 10, 2010

Kiriman Yang x Diduga...

Posted by mamawafiq at 1:53 PM 7 comments
Balik keje ptg kelmarin terus g post bx.. chk surat cz bil air xsampai².. buka je box tu.. mak aii... byknye risalah² yg x diperlukan.. bagi aku la... risalah tentang pinjaman, itu dan ini... dalam byk² ade la satu sampul surat... (termasuk gak la bil air.. terselit sekali, nasib baik aku xbuang cz bersama² risalah² yg aku anggap sampah tu)... Surat tu diatas nama aku.. ish.. pelik ni.. x penah² dapat surat... PERSONAL...
aku mmg dah xsabar nk tgk isi surat tu.. dari dalam lif lagi aku dah start koyak surat tu. punye la xsabar kan... dan...... rupa²nye............................
xtahu la ape perasaan aku... suke ade sakit hati pun ade gak... suke sebab dapat balik sume kad² aku... sakit hati cz surat tu aku terima lambat.. aku dah buat baru dah mykad, mykid, lesen... anyway terima kasih la pada sesiapa yg poskan barang² tu semua...

Wednesday, June 9, 2010

Farrihin's 2nd Birthday Giveaway...

Posted by mamawafiq at 9:42 AM 2 comments
Pagi² bersemangat blog walking n ternampak la saru giveaway ni... n terpanggil nk join...


Farihin pilih Mama WafiQ erk... hehehe

Tuesday, June 8, 2010

Ape Yang Aku xtahu....

Posted by mamawafiq at 9:46 AM 0 comments
WafiQ demam.. muntah² sampai lembik.. sian aku tgk die... makan pun xnk.... kalau wafiQ makan pun mesti wafiQ akan muntahkan balik... badan die susut.. kurus... sian aku tgk die... time die demam tu lak hubby xde... pastu wafiQ sihat... xlama lepas tu wafiQ demam lagi... huhuhu.. sedihnye aku rasa.. sama cam arie tu.. lagi la kurus anak mama ni... n... rupa²nye..... wafiQ demam tu sebab nk tumbuh gigi... n skrg ni gigi wafiQ dah ade 2 batang kat bawah.. n yg selalu jadi maksa gigit wafiQ.... x lain x bukan.. mamawafiQ la.. huhuhu



Monday, June 7, 2010

XTVT WafiQ di hari minggu...

Posted by mamawafiq at 5:22 PM 2 comments
WafiQ klu kat umah ngn mama mmg ade je keje die nk buat... kengkadang tu aku dah xtau nk cakap ape dah.. lantak la... anak lelaki kan.. biar la lasak.... tapi lepas acara selesai aku gak la yg kne kemas umah tu....

di masa aku nk simpan baju wafiQ dalam raga baju die....

ni percubaan wafiQ nk buka raga baju die....
dah puas menggodek² raga tu... dia panjat lak raga tu.... die nk naik atas sofa tu sebenarnya...


WafiQ tgh punggah album n CD²...

WafiQ kacau aku lipat kain.. so aku bagi kat die baju abah die... n hasilnye...






WafiQ dan dapat Lesen Keta...

Posted by mamawafiq at 12:08 PM 0 comments
Weekend kak puteri dtg umah... sebenarnye kak puteri masuk pertandingan karaoke kat fiesta nasi lemak tu.. jadi dah kebetulan die dtg sini aku suruh die lepak kat umah aku je la.. ade gak kawan wafiQ.. mane tahu rezeki die dapat g final xyah la ulang alik dari kajang ke putrajaya....
dah penat pusing² kat fiesta nasi lemak.. n dah berpeluh² aku ajak la puteri lepak kat alamanda.. dapat icon... hehehehe.. jalan punye jalan... pusing punye pusing.. kitaorg singgah la kat TOYCITY.... mmg rambang mata la tgk mainan kat situ... dah ntah camne kak puteri leh letak wafiQ dalam kereta.. wafiQ lak bukan main suke lagi dapat naik keta tanpa gangguan.. (selalunye bile die nk duduk kat stereng keta abah die xkasi)...

wafiQ tgh belek² n fkr camne nk drive kete ni erk...

tu tgk² tu.. nk ikut ke????

nak try duduk sebelah ni pulak la.. best x....

Thursday, June 3, 2010

Nasi Lemak 1 Malaysia Pada 4hb/5hb & 6hb JUN 2010 di Dataran Putrajaya

Posted by mamawafiq at 5:27 PM 0 comments
 

Pertandingan memasak nasi lemak anjuran Jabatan Warisan Negara Malaysia dan Sri Warisan Event Management dengan kerjasama Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan itu terbuka kepada segenap lapisan masyarakat. Nasi lemak paling sedap akan dinobatkan sebagai ‘Nasi Lemak 1Malaysia’ pada Fiesta Nasi Lemak 1Malaysia

Sebanyak 10,000 bungkus nasi lemak akan diedarkan secara percuma kepada para pengunjung Fiesta Nasi Lemak 1Malaysia pada 5&6hb Jun nanti.

Berbagai aktiviti pentas seperti konsert artis popular tanah air,Karaoke terbuka,aktiviti sukan padang seperti sukaneka,permainan rakyat serta gerai-gerai jualan dari IKS,pihak penaja dan sebagainya. Pihak penganjur juga akan menganjurkan pelbagai pertandingan seperti Pertandingan Nasi Lemak 1 Malaysia. melukis,pakaian tradisional 1 malaysia,teh tarik

4hb/ 5hb & 6hb Jun 2010 Di DATARAN PUTRAJAYA
Sebarang pertanyaan sila hubungi Sri Warisan :
03-42936678/012-6871742/012-3390742/0123784167/0126730536.




GIVE AWAY "CAYANG IBU"

Posted by mamawafiq at 10:41 AM 2 comments
hai....

dah lama xjoin contest or yg seangkatan ngnnye... kali ni aku nk join Give Away " Cayang Ibu" anjuran Ibu Imanina... Actually aku mmg nk join contest ni tapi aku dah kne TAG ngn SIS-Ummi terlebih dahulu jadi aku teruskan la jugak niat suci murni aku tu.... mane tahu rezeki wafiQ kan???

"STICY MODE" ~~ Imanina Cute n Ibu Emma


ni pulak WafiQ n MamawafiQ....

Gambar ni amik masa dalam keta nk g Alamanda... WafiQ lak xreti nk duduk diam, asyik memanjat je.. jadi aku kuarkan la camera.. bile WafiQ nampak je camera die terus senyum.. ha... bukan senang tgk pic wafiQ senyum.. cz selalunye WafiQ xnk senyum bile depan camera.... (sebenarnye, WafiQ senyum tu cz die nkkan camera tu)...

Senyuman Menawan Dari WafiQ.. Imanina Terpikat x?????? hehehe (mane tahu klu imanina terpikat ade chance la WafiQ menang kan?????)

Dan Dengan Bangganya Aku nk TAG Kengkawan aku kat Bawah ni.... Kepada korang²... join la contest ni erk.. reramai la kita memeriahkan suasana...

1. MamaDhia ~~ http://sayangyana.blogspot.com/
2. Ida ~~ http://rieda96.blogspot.com/
3. Ayu_Hafiz ~~ http://airisnaufal.blogspot.com/
4. Eiya ~~ http://eiyakiesah.blogspot.com/
5. BabyIbu ~~ http://babyibu.blogspot.com/

1. Korang kena menjadi follower blog ni emma86 (emacupcakes.blogspot.com)

~~ dah lama dah follow....

2. Tag 5 orang kawan-kawan anda supaya follow my blog
~~ Selesai...


3.Senaraikan blog emacupcakes.blogspot.com ke senarai Blog list anda untuk mengetahui perkembangan blog saye...(yup..me suke buat give away )...
~~ Sudah Semestinya....


4.Yang paling penting letakkan Pic korang bersama ur baby or anak..bagi yang belum kawen tu,leh la amik pic bersama anak sedara anda..(anda tergolong dalam golongan ibu saudara..ibu gak kan??)
~~ Pic WafiQ n MamaWafiQ....

5. Korang mesti ceritakan moment gambo tu kat en3 korang (contoh: gambo ni me amik kat cameron masa imanina nakal2..)
~~ Dah Jugak...

5. Anda letak link en3 yang telah anda buat pada post comment en3 ni...
~~ Orait...


6. kat en3 comment nanti jangan lupa letak "sayang imanina"
~~ Ok....

Tuesday, June 1, 2010

Tu la.. Orang tua² Cakap Jgn Gembira Sgt Nanti Penghujungnye Nangis.....

Posted by mamawafiq at 11:01 AM 8 comments
Semalam hari pertama aku ganti posa (kne ganti 30 hari tau, cz bulan posa dalam pantang)... hubby janji nk bawa makan kat luar... so kitaorg xde la nk g jauh² pun.. g alamanda je... disamping tu beli barang keperluan umah...
so.. 1st kitaorg g food court dulu... maklum la isteri kan puasa jadi kne la dahulukan org yg berpuasa kan.. jadi lepas aku makan, lepas hubby makan n lepas wafiq makan kitaorg nk g shopping la pulak kat carrefour...

sebelum g carrefour tu benti la kejap kat stall jual kurma.. so aku beli la kurma sekotak utk wt bubur wafiQ n untuk santapan mamawafiQ jugak la... pastu aku masukkan beg duit aku dalam plastik kurma tu n bagi kat hubby... memula hubby suruh aku masukkan je dalam beg wafiQ tapi aku xnak.. jadi die akur je la.. so die bawa beg tu....
bukan byk beli barang pun.... beli dypers wafiQ, syampoo hubby, plastik sampah n mandian wafiQ.. tu je... tapi beleknye yg lama... pas puas pusing² kitaorg pun nak balik... on the way nk g kereta.. hubby tiba² tanye... sayang... beg kecik syyg tu mana??? aik... bukan tadi abg yg byk ke.. mane ade kat org... hah.. sudah... mane lak ni... kitaorg pun cari² gak dlm stroller ke... dlm plastik ke... kat celah² ke mmg xde.... so kitaorang patah balik masuk carrefour balik.... cari balik kat tempat kitaorag penah g... xde... ckp kat hubby try kol... kol tapi dah masuk voice mail.... huhuhu dah sah kne rempat... kitaorg turun report kat security... yg aku bengang tu security cam xkisah sgt.. die suruh kitaorg cari lagi sekali n jap lagi die hantar org die cari sama... tapi sampai shopping complex tutup xde sape pun yg dtg.. hampeh tol!

yg aku pelik tu... shopping complek yg sikit punye besar camni xde CCTV ke... xleh chk ke... bukan ape... dalam beg tu ada handphone (syg tu cz hubby baru beli), ic aku, mykid wafiQ, kad nikah, lesen, kad ATM... (ni antara doc yg penting la).. ni yg wt aku patah kaki dengan ketiadaan benda² ni kat aku... huhuhu


 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez