Tuesday, June 1, 2010

Tu la.. Orang tua² Cakap Jgn Gembira Sgt Nanti Penghujungnye Nangis.....

Posted by mamawafiq at 11:01 AM
Semalam hari pertama aku ganti posa (kne ganti 30 hari tau, cz bulan posa dalam pantang)... hubby janji nk bawa makan kat luar... so kitaorg xde la nk g jauh² pun.. g alamanda je... disamping tu beli barang keperluan umah...
so.. 1st kitaorg g food court dulu... maklum la isteri kan puasa jadi kne la dahulukan org yg berpuasa kan.. jadi lepas aku makan, lepas hubby makan n lepas wafiq makan kitaorg nk g shopping la pulak kat carrefour...

sebelum g carrefour tu benti la kejap kat stall jual kurma.. so aku beli la kurma sekotak utk wt bubur wafiQ n untuk santapan mamawafiQ jugak la... pastu aku masukkan beg duit aku dalam plastik kurma tu n bagi kat hubby... memula hubby suruh aku masukkan je dalam beg wafiQ tapi aku xnak.. jadi die akur je la.. so die bawa beg tu....
bukan byk beli barang pun.... beli dypers wafiQ, syampoo hubby, plastik sampah n mandian wafiQ.. tu je... tapi beleknye yg lama... pas puas pusing² kitaorg pun nak balik... on the way nk g kereta.. hubby tiba² tanye... sayang... beg kecik syyg tu mana??? aik... bukan tadi abg yg byk ke.. mane ade kat org... hah.. sudah... mane lak ni... kitaorg pun cari² gak dlm stroller ke... dlm plastik ke... kat celah² ke mmg xde.... so kitaorang patah balik masuk carrefour balik.... cari balik kat tempat kitaorag penah g... xde... ckp kat hubby try kol... kol tapi dah masuk voice mail.... huhuhu dah sah kne rempat... kitaorg turun report kat security... yg aku bengang tu security cam xkisah sgt.. die suruh kitaorg cari lagi sekali n jap lagi die hantar org die cari sama... tapi sampai shopping complex tutup xde sape pun yg dtg.. hampeh tol!

yg aku pelik tu... shopping complek yg sikit punye besar camni xde CCTV ke... xleh chk ke... bukan ape... dalam beg tu ada handphone (syg tu cz hubby baru beli), ic aku, mykid wafiQ, kad nikah, lesen, kad ATM... (ni antara doc yg penting la).. ni yg wt aku patah kaki dengan ketiadaan benda² ni kat aku... huhuhu


8 comments:

ayunaufal on June 1, 2010 at 11:22 AM said...

lin, siannye ko lin... pttla td ko xnak cite.. rupenye hanbag ko ilng... dah repot lum ni?

mamawafiq on June 1, 2010 at 12:18 PM said...

aku dah report pagi tadi... ni aku nk g JPN lak... wt mykad baru..

ayunaufal on June 1, 2010 at 12:22 PM said...

adoi... peningnye kepala... hp ko lin....sayang nye...

mamawafiq on June 1, 2010 at 5:08 PM said...

waaaa... ayu.. ko jgn la menombau kenangan manis aku ngn hp aku tu... nati lagi aku sedih...

rieda96 on June 2, 2010 at 12:52 AM said...

la ein, cian hang, takpela.. duit banyak tak dalam purse tu? takde rezeki hang la tu.. ada hikmahnya tu..

mamawafiq on June 2, 2010 at 8:51 AM said...

dalam purse tu ade dlm RM200...

sis shuhada on June 3, 2010 at 1:49 AM said...

hmmm ada hikmahnye tu. sabau je la ye.. i sapot u hehe.

mamawafiq on June 3, 2010 at 9:36 AM said...

sapot dari segi ape tu sis-ummi?? hehehe

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez