Friday, May 21, 2010

Handphone baru...

Posted by mamawafiq at 3:50 PM
Tibe² je hp xleh nk charges... ketuk² n godek² tempat charges tu baru la masuk.... mengadu kat hubby... hubby pun tunjuk lah kepakaran die menggodek hp.. xlama pastu hubby gtau battery rosak ni... syg pakai dulu hp abg.. abg g bw g kedai... balik keje petang tu hubby bagi hp, die cakap dah tukar battery... tokey kedai tu try charges kejap je dah masuk... so, ok la...
ni la hp aku yg dah problem tu.....

pastu, suatu hari bateri kong, mampus terus... charges n ketuk² xleh gak... dah mmg xleh d selamatkan lagi.... kebetulan lak hubby xde... outstation... camni ni... huhuhu... agaknye hp tu dah penuh air liur wafiQ kot.. hehehe.... aku pun mengadu la ngn rakan "seperahan" aku... tapi x sangka lak die offer hp lama die.. alhamdulillah.... aku terima dgn rela hati.. bukan ape hp penting tau cz hubby jauh.. jadi aku pun guna la hp die (terima kasih ya allah keran kurniakan aku kawan² yg baik).... jadi bile hubby dah balik, hubby ajak aku g tgk hp.... hehehe.. syok...
dan dalam byk² yg aku tgk.. aku ter"berkenan" ngn hp ni... so aku ckp kat hubby nk yg ni.. bukan ape, hp ni lain skit dari hp² yg penah aku pakai sebelum ni.....
  balik² umah aku pening.. rupa²nya aku xreti guna hp ni... puas dok godek² last² aku wt perangai... aku ckp kat hubby.. nk tukar hp lain.. xmau hp ni cz xreti guna... nampak hubby cam sedih sikit tapi die ikutkan jugak la kerenah aku wlupun dah puas die pujuk aku... so kitaorg g la balik kedai hp tu (tpt kakak ipar aku keja)... lepas dah belek²..... n dah paham sikit² function die.. aku x mau tukar... aku nk hp tu.... (seb baik time tu hubby sabar)...
 dan skrg ni.... ni la hp aku... xmau tukar² dah.. sampai la bile tiba masa die dan kondem....

2 comments:

.:mama dhia:. on May 21, 2010 at 4:31 PM said...

bestnyer dapat hp canggih..jeles...nak hp baru gak ( sambil hentak kaki)..hehehe..

mamawafiq on May 21, 2010 at 4:57 PM said...

ni pun bukan senang nk dpt tau.... hp lama tu sampai dah xleh guna baru nk dapat yg ni.. huhuhu

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez