Monday, January 3, 2011

3 Idiots

Posted by mamawafiq at 1:19 PM
Citer yg bagi aku mmg best.. kelakar n ade sedikit touching…
Mengisahkan tentang 3 org sahabat baik, Ranchoddas Shaymaldas Chajaad (Aamir Khan), Farhan (Madhavan) dan Raju (Sharman Joshibelajar di salah sebuah kolej kejuruteraan yg terkenal iaitu Imperial College of Engineering (ICE).. Rancho merupakan seorang pejar yg cerdik, bijak dan mempunyai cara tersendiri dalam menjalani hidup.. Sikap selambe dan pelik Rancho membuatkan Viru Sahastrabuddhe (Boman Irani) aka virus tidak menyukainya (nama virus diberi kerana sikapnye semacam virus yg boleh membawa maut)..
Disebakan dimenyukai Rancho berbagai² cara virus lakukan utk menyingkirkan Rancho dari kolej termasuk lah kenakan kawan²nya (Farhan dan Raju) dan berbagai² adegan lucu yg dapat kita lihat dalam usaha virus nk kenakan budak 3 org ni dan byk jugak budak 3 org ni kenakan virus balik sebenarnya…
Dalam badge dorg ade sorg student tu nama dia Chatur Ramalingam.. Dia ni la pesaing Rancho.. die mmg cukup anti ngn budak 3 org ni teruatamanya Rancho.. Chatur aka silencer ni seorg student yg boleh tahan  bijak gak la.. selalu dapat no. 2 (bawah Rancho la).. tu yg buat die bengang kat rancho cz rancho selalu kalahkan die… Chatur ni cara belajar die menghafal bukan memahami.. mmg ape yg dia belajar die hafal sebijik² dari buku.. Chatur ni lahir kat luar Negara jadi bahasa hindi teruk sikit la…  Suatu hari dekan beri kepercayaan kat die bagi ucapan dihadapan menteri sempena Hari Guru… Die ni mmg xpandai bahasa hindi jadi die minta Pustakawan karangkan utk die.. die cakap n Pustakawan tu tulis… Dah siap teks tu budak 3 org ni pun buat panggilan kononnya ade org nk cakap ngn Chatur dan bagi tau Pustakawan dekan nk jumpe… dalam masa tu dorg edit teks chatur.. beberapa perkataan  dorg dah tukar seperti keajaiban : merogol… masa chatur bagi ucapan tu mmg kelakar giler arr…
Ade satu adegan tu budak 3 org ni lapar… pastu dorg ternampak ade majlis kawen… dorg pun pegi la sana buatAde satu adegan tu budak 3 org ni lapar… pastu dorg ternampak ade majlis kawen… dorg pun pegi la sana buat² cam dorg ni tetamu yg dijemput.. Tanpa dorg sedari umah tu sebenarnya umah virus dan itu perkahwinan anak sulong virus.. dank at sini juga la bermulanya perkenalan Rancho ngn Pia (Kareena Kapoor) anak bongsu virus….
 Jom la kite saksikan citer ni.. mmg x rugi la tgk… aku layan citer nk kat Astro Channel Fiesta ptg semalam…


8 comments:

.:mama dhia:. on January 3, 2011 at 1:34 PM said...

sangattt best cite ni kan??...

mamawafiq on January 3, 2011 at 2:57 PM said...

a'ah.. best.... mmg xrugi tgk.... lin bygkan citer ni mesti bosan.. biasenye citer lawak hindi ni agak bosan... tapi ni lain dari yg lain...

sis shuhada on January 4, 2011 at 3:57 AM said...

huhuk xtengok la...

mamawafiq on January 4, 2011 at 9:24 AM said...

kne cari CD la kak ummi cz tayangan dah tamat cz movie ni main kat fiesta 110 astro..

.:mama dhia:. on January 4, 2011 at 4:15 PM said...

lin..
kene tag..

http://sayangyana.blogspot.com/2011/01/kene-tag-bloglist-istimewa-untuk.html

sis shuhada on January 4, 2011 at 9:54 PM said...

linn,
anda d TaG! jom tengok kat sini, ok.

http://thesomellomels.blogspot.com/2011/01/colorclickz-1st-giveaway-2011.html

mamawafiq on January 5, 2011 at 11:13 AM said...

TQ mama-dhia dan sis shuhada.. akan ku selesaikan TAG tu dengan segera... hehehe

Syafiqah Syuhada Mustafa on January 14, 2011 at 5:03 PM said...

love dis movie...

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez