Thursday, December 31, 2009

Sedih Sangat…

Posted by mamawafiq at 11:54 AM
Aku period.. tapi yg wat aku sedih tu, bile period susu kurang.. kengkadang tu pam dapat 2 oz je.. stok dalam peti ais tu dah abis langsung… bagi direct kat WafiQ tapi xcukup… WafiQ lepas menyusu pun die masih lapar lagi… aku pun dah pening.. aku pun ajak la suami cari FM kat Carrefour.. pilih punye pilih last² kami beli frisolac.. sebenarnya berat hati gak nk bagi WafiQ FM ni tap ink wt camne stok xcukup… Malam tu aku try la bagi WafiQ FM tapi dalam Kuantiti yg sikit (x ikut pun sukatan kat tin tu).. nak jadikan cerita… WafiQ muntah lepas minum tu.. abis baju dia n baju aku sekali… pastu aku tgk muka dia dah naik merah² cam ruam.. penuh satu muka n badan dia.. die dah start merengek n garu²… aku dah gabra.. aku bedung tangan die n sapu tempat yg ade ruam tu ngn krim elergik.. aku tgk die lelap tapi sesekali die hentak² kaki n geleng² kepala die (ye la tangan dah kne bedung).. gatal kot.. aku bukan ape… aku x mau die cakar muka bile die terasa gatal… Rasa meyesal lak bagi kat WafiQ FM tu.. Malam tu aku susukan die jugak ngn susu aku walaupun die mengamuk xcukup…sampai die terlena sambil isap jari… sian kat wafiQ..

Esoknye aku amik EL cz nk pastikan wafiQ dah ok… suami aku g guardian beli susu soya cz wafiQ elergik susu lembu.. lepas bagi susu soya tu die tido… n bangun.. aku mandikan die n sambung tido.. bangun menyusu pastu tido balik.. agaknye malam tadi die xcukup tido kot.. tapi aku xde la bagi Full susu soya.. aku bagi gak susu aku.. klu xcukup baru aku bagi susu soya tu.. malam mmg full aku bagi susu aku… walaupun die tido kejap pastu bangun utk menyusu (maybe xcukup kenyang kot).. aku xkisah tapi aku xnk bagi susu soya sgt…

Esoknye aku keje.. aku bekalkan susu soya kat umah pengasuh.. tapi aku pesan jgn bancuh ikut sukatan tin.. aku bagi sukatan kat pengasuh wafiQ.. alhamdulillah sume ok.. dalam masa yg sama aku tetap teruskan sessi memerah kat opis… lepas amik wafiQ dari umah pengasuh aku terus susukan wafiQ direct… n sepanjang ngn aku NO SUSU SOYA… dan untuk hari ni aku bagi susu perahan aku kat pengasuh… aku dapat cukup² 5 botol.. keperluan die utk sepanjang die kat umah pengasuh.. pengajaran buat aku… lain kali buat stok penuh peti ais.. hahaha…

4 comments:

zella on December 31, 2009 at 1:35 PM said...

bulatnyer mata dier...
comel... =)

mamawafiq on December 31, 2009 at 1:48 PM said...

Tq... maybe ikut abah die kot.. mama die mata kecik..

flycandle on December 31, 2009 at 3:35 PM said...

bulat la mata die..comel je =)) hee..

Anonymous said...

cik kak oiii....mcm2 ada...ni buat keje ke mengular lebih..hahaha...jangan marah

 

My Small Family Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez